Onze Dames

PL* Azure Eyes Camille (aka Bloesem)

Soort: Traditionele Ragdoll (PG vrij)

Kleur: Seal point mitted (blauwe ogen)

HCM en PKD dna negatief

Bloesem is een lief, zachtaardig en gevoelig poesje. Echt een klassieke schoonheid, als zij je aankijkt met haar blauwe ogen kijkt ze recht door je heen, een zielsconnectie ontstaat. Haar looks zijn om van te smelten en zij is ook gek op spelen met de meest gekke dingen. Zo grappig om haar op eigen houtje te zien genieten van al het plezier om haar heen. Bloesem is sociaal en laat zich graag als een prinsesje wassen door haar huisgenootjes. Bloesem is echt een spinnenpot ten top en is het liefst de hele dag om je heen aanwezig. Zij is nieuwsgierig, en soms ook een beetje klunzig en dat maakt haar nu juist zo schattig. Zij heeft een prachtige en zachte vacht, als je Bloesem aait voelt zij aan als een wolkje.

Bloesem woont samen met Talulah bij onze lieve vrienden en gastgezin en hun andere poezels Nova en Melody in Wijdenes.

NL* ZenDolls Cherish Talulah

Soort: Solid Ragdoll

Kleur: Black tortie tabby (groene ogen)

HCM en PKD dna negatief

Is zij geen uitzonderlijk plaatje? Ons hartendiefje. Dochter van onze Paloma en onze Nacho. Talulah voelt oprecht als ons paradepaardje, met haar uitzonderlijk zoete snoetje, haar wowie looks én hartje van g0ud. Solid Ragdolls hebben niet veel aandacht gekregen in de Ragdoll fokkers wereld, met als gevolg dat de meeste Solid Ragdoll eruit zien als huis-tuin-en-keuken poezels. Hier wilden wij dolgraag verandering in aanbrengen en volgens ons is dit gelukt 🙂

Tallulah is een echte allemansvriend met een hartje van goud, een zelfverzekerde, speelse en enthousiaste knuffel. Ze is prachtig getekend en is een echte avonturier, ze is ook dol op buiten spelen en klimmen in de bomen. Ze komt graag gedurende de dag regelmatig knuffels halen en gooit dan haar charmes in de strijd, languit op haar ruggetje nodigt ze uit om aandachtig te kroelen en hier maximaal van te genieten. Kijken naar Talullah maakt je gewoon vrolijk!

Talulah woont samen met Bloesem bij onze lieve vrienden en gastgezin en hun andere poezels Nova en Melody in Wijdenes.

NL* ZenDolls I AM Love (aka Mia)

Soort: Sepia Ragdoll; cinnamon dragend

Kleur: Blue mitted (zeegroene/aqua ogen)

HCM en PKD dna negatief

Van ons I AM nestje, vol zusje van onze aangehouden Fawn mink kater ZenDolls I AM Unstoppabl (aka Stiggy). Mia is een spring in het veld wanneer zij voelt dat haar mensen daar klaar voor zijn. En is een zen dame wanneer zij opmerkt dat haar gezin aan rust toe is. In andere bewoording, Mia voelt maximale verbinding met haar gezin en past zich als een kameleon aan. Ze is vanzelfsprekend een huuuuge knuffelaar (dit geldt trouwens voor al onze aangehouden poezen en katers binnen ons fokprogramma). Buiten in de tuin op avontuur, samen met haar sister from another mother and mister is de favoriete speelbezigheid. Maar, ook haar healing powers delen en geven als therapiekatje aan Aiden van 4 jaar oud (die regelmatig overprikkeld is) behoort tot haar favoriete bezigheden.

In één woord: Pareltje

Mia woont samen met onze Stardust (aka Nala) in ons liefdevolle gastgezin, met 2 kleine kinderen (2jr, 4jr) een hond en nog een gecastreerde Ragdoll kater, in Middelburg.

CZ * Eulalie Mirabel (aka Peach)

Soort: Traditionele Ragdoll (PG vrij)

Kleur: Seal point bicolor (blauwe ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Peach is geboren bij een bekende fokker in Tsjechië. Haar karakter is zo zacht en bijzonder lief dat wij haar de roepnaam Peach hebben gegeven. Peach vindt alles goed, maakt zich nergens druk om en knuffelt met iedereen op haar pad; de honden, ons, de andere poezels, grote kinderen, kleine kinderen, het maakt haar niet uit :). De Ragdoll staat bekend om zich te laten hangen wanneer je ze optilt. Hier is Peach het prototype voor, ze laat zich graag al ‘hangend’ in je armen mee op sleeptouw nemen door het huis en of de tuin. Zo uitzonderlijk lief! Ze is dol op zonnen in de tuin tussen de lavendel plantjes, maar hoog klimmen in de bolcatalpa is net zo favoriet. Ja, ook Ragdolls houden van buiten zijn :). Peach is echt het zoetste en kalmste meisje die ik ken. Ze kan je met haar poppetjes ogen net zo lang liefdevol aankijken dat je gewoon niet anders kunt dan haar uiteindelijk begrijpen. Kenmerkend voor haar is dat ze vaak op haar ruggetje gaat liggen om zo te laten zien hoeveel vertrouwen ze in haar mensen heeft.

Wij bedanken Peach’s fokker Eva vanuit ons hart voor de leuke connectie en het ons toevertrouwen van dit speciale meisje.

Nala woont bij ons liefdevolle gastgezin samen met 3 kleine kinderen (3jr, 6jr, 8jr) in Haarlem.

IT * Of Villa Desire Gilda (aka Aurora)

Soort: Traditionele Ragdoll (PG vrij)

Kleur: Seal tortie point mitted (blauwe ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Enorm verliefd op ons Italiaanse mooie meisje! Tortie Ragdolls hebben mijn hart gestolen. En toen ik Aurora de eerste keer op een foto zag maakte mijn hart direct sprongetjes. Ik ben haar fokster (met een gouden hart) zeer dankbaar dat ze mij Aurora toevertrouwde. Twee zomers geleden hebben wij haar in ons poezelparadijs mogen verwelkomen. En wat blijkt, ze is niet alleen prachtig van looks met een uitzonderlijk zijdezachte vacht, maar ze heeft ook nog eens een heel grappig karakter. Als ze mens zou zijn vermoed ik zomaar dat ze als cabaretier vele schaterlachen teweeg zou brengen. En harten veroveren kan ze ook; bezoek gaat niet de deur uit zonder geknuffeld te zijn door Aurora. Ja, ja, je leest het goed; het is Aurora die het bezoek knuffelt! 🙂

Grote dank naar Aurora’s fokster Antonella.

Aurora woont samen met haar dochter Azula bij ons lieve gastgezin in Venray.

NL * ZenDolls Earth

Soort: Solid Ragdoll

Kleur: Solid Blue tortie (groene ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

Onze Earth geboren op 3 augustus 2022 en dochter van onze Paloma en onze Pumba. Earth is een grote dame met een überzachte zijdevacht. Net als papa en mama heeft zij een uitzonderlijk knuffelkarakter en volgt haar mensjes op de voet. Optillen of stevig vasthouden vindt ze niets, en dit maakt ze dan met zachte mauwtjes kenbaar. Zo lief, ze zal nooit haar nageltjes gebruiken. Earth is dol op onze oudste zoon en rent op hem af zodra hij thuiskomt, bijzonder aandoenlijk. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich verder zal gaan ontwikkelen. Wij vinden haar in ieder geval nu al veelbelovend.

DE * Tramuntana’s Paloma

Soort: Solid Ragdoll

Kleur: Black tortie bicolor Ragdoll (gouden ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Paloma, door ons ‘Ploompje’ genoemd. Ongelofelijk dankbaar zijn voor dit knappe solid meisje met haar bijzondere kleurenpallet en tekening. Ploompje’s karakter is net zo uniek als haar uiterlijk. Zij beweegt zich zo natuurlijk en is dikke mik met iedereen in huis. Een genot om te zien en ervaren. Zij speelt ook oprecht met ons Poshie (Pomeriaan X Sheltie) hondenpopje ‘Lilly’ en deinst dan niet terug van een heerlijk stoei partijtje. Ze rennen echt achter elkaar aan, ook Ploompje dus achter Lilly aan. Té leuk! Een genot om deze band te zien. Paloma is onze zelfbewuste, sterke en inmiddels de grootste, dame in huis. Inmiddels, met haar 6 kilo, is ons Ploompje geen Ploompje meer is, maar eerder Ploom ;).

NL * ZenDolls Stardust (aka Nala)

Traditionele Ragdoll

Blue tabby mitted (blauwe ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

Onze Stardust geboren op 27 juni 2022, dochter van onze Gaia en onze Nacho. Stardust is een zeer gebalanceerd meisje en een kleine kopie van beide ouders. De zogenaamde synergetische combi die ik nastreef is goed gelukt, want van beide ouders heeft zij de mooie, ondeugende en zachtaardige échte Ragdoll karaktereigenschappen meegekregen. Zij is dol op kleine kinderen, zo aandoenlijk om te zien hoe ze zich laat knuffelen door hen en zich niet uit haar balans laat brengen door luide kindergeluiden. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich verder zal gaan ontwikkelen.

Nala woont samen met onze Mia in ons liefdevolle gastgezin, met 2 kleine kinderen (2jr, 4jr), een hond en nog een gecastreerde Ragdoll kater, in Middelburg.

chocolate ragdoll
chocolate tabby ragdoll
chocolate ragdolls
tabby ragdoll

NL * Gaia van de Jonkershoeve (woont bij ons gastgezin)

Traditionele Ragdoll

Chocolate tabby point (blauwe ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Gaia is ons über lieve uitzonderlijke knuffel poes. Gaia is ontzettend lief en heeft immens veel liefde te delen. Zij laat dit overduidelijk merken en wil de hele dag bij je zijn. Ook is zij bijzonder stabiel en niets laat haar dan ook uit balans brengen. Vorig jaar haar eerste nestje bij ons gekregen, waaruit onder andere onze mooie Stardust geboren is. Gaia is trouwens een zeer gezellige dame, ze kletst de oren van je hoofd :). Inmiddels woont Gaia bij ons gastgezin. Gezien de hoeveelheid aandacht die Gaia behoeft (in de vorm van knuffelen) was het voor haar beter enkel met één andere poes te wonen in plaats van bij ons in een grotere groep dames.

Gaia is inmiddels dolgelukkig in haar gastgezin in Zaandam.