Onze Dames

CZ * Eulalie Mirabel (aka Peach)

Traditionele Ragdoll

Seal point bicolor (blauwe ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Peach is geboren bij een bekende fokker in Tsjechië. Haar karakter is zo zacht en bijzonder lief dat wij haar de roepnaam Peach hebben gegeven. Peach vindt alles goed, maakt zich nergens druk om en knuffelt met iedereen op haar pad; de honden, ons, de andere poezels, het maakt haar niet uit :). Ze is dol op zonnen in de tuin tussen de lavendel plantjes, maar hoog klimmen in de bolcatalpa is net zo favoriet. Peach is echt het zoetste kalmte meisje dat ik ken. Ze kan je met haar poppetjes ogen net zo lang liefdevol aankijken dat je niet anders kunt dan haar uiteindelijk begrijpen.

Wij bedanken Peach’s fokker Eva vanuit ons hart voor de leuke connectie en het ons toevertrouwen van dit speciale meisje.

Solid Ragdoll
Solid Ragdolls
Black solid Ragdoll
Black tortie solid Ragdoll

DE * Tramuntana’s Paloma

Solid Ragdoll

Black tortie bicolor (gouden ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Paloma, door ons Ploompje genoemd, hebben wij in oktober ’21 op mogen halen in Duitsland bij Heike Arnold. Ongelofelijk dankbaar zijn wij Heike voor dit knappe solid meisje met haar bijzondere kleurenpalet en tekening. Ploompje’s karakter is net zo uniek als haar uiterlijk. Zij beweegt zich zo natuurlijk en is dikke mik met iedereen in huis. Een genot om te zien en ervaren. Zij speelt ook oprecht met ons Poshie (Pomeriaan X Sheltie) hondenpopje ‘Lilly’ en deinst dan niet terug van een heerlijk stoei partijtje. Ze rennen echt achter elkaar aan, ook Ploompje dus achter Lilly aan. Een genot om deze band te zien. Paloma is onze stoere, sterke en zeer grote dame.

Mink Ragdoll
Blue Mink Ragdoll
Blue tortie mink Ragdoll
Blue tortie
Tortie Ragdoll
Mink
Tortietude
Tortitude

NL * ZenDolls Be yours forever Candy

Mink Ragdoll

Blue tortie point mink (zeegroene ogen); cinnamon drager

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Candy is tevens bij ons geboren en net als Bamm Bamm dochter van onze Marie Valerie van de Jonkershoeve (aka Pebbles), maar haar papa is DE* Stoneback’s Dexter Finally Mine (red solid mitted). Op dit moment is Candy nog een heerlijk spring in het veld. Veel spelen, klimmen in de bomen en als een soort van Freek Vonk gaat zij graag in de tuin op onderzoek uit :). Een ontsnappingsroute vinden om vervolgens bovenop een van de afgeschermde rennen plat op de buik tussen de grote bolcatapla bladeren te gaan liggen om zo eens goed te onderzoeken wat er zich in de tuin nu allemaal plaatsvindt. Heel benieuwd of ze zo’n lekker spring in het veldje blijft. Maar, vooral ook heel benieuwd of zij zich zo mooi qua looks mag ontwikkelen, zoals haar halfzus Bamm Bamm.

IT * Of Villa Desire Gilda (aka Aurora)

Traditionele Ragdoll

Seal tortie point mitted (blauwe ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Enorm verliefd op ons Italiaanse mooie meisje! Tortie Ragdolls hebben mijn hart gestolen. En toen ik Aurora de eerste keer op een foto zag maakte mijn hart direct sprongetjes. Ik ben haar fokster (met een gouden hart) zeer dankbaar dat ze mij Aurora toevertrouwde. Afgelopen zomer hebben wij haar in ons poezelparadijs mogen verwelkomen. En wat blijkt, ze is niet alleen prachtig van looks met een uitzonderlijk zijdezachte vacht, maar ze heeft ook nog eens een heel grappig karakter. Als ze mens zou zijn vermoed ik zomaar dat ze als cabaretier vele schaterlachen teweeg zou brengen. En harten veroveren kan ze ook; bezoek gaat niet de deur uit zonder geknuffeld te zijn door Aurora. Ja, ja, je leest het goed; het is Aurora die het bezoek knuffelt! 🙂

Grote dank naar Aurora’s fokster Antonella.

ZenDolls Earth * NL

Solid Ragdoll

Solid Blue tortie (groene ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

Onze Earth geboren op 3 augustus 2022 en dochter van onze Paloma en onze Pumba. Earth is een grote dame met een überzachte zijdevacht. Net als papa en mama heeft zij een uitzonderlijk knuffelkarakter en volgt haar mensjes op de voet. Optillen of stevig vasthouden vindt ze niets, en maakt dit dan met zachte mauwtjes kenbaar. Zo lief, ze zal nooit haar nageltjes gebruiken. Ze is dol op onze oudste zoon en rent op hem af zodra hij thuiskomt, zo aandoenlijk. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich verder zal gaan ontwikkelen. Wij vinden haar in ieder geval nu al veelbelovend.

ZenDolls Stardust * NL (aka Nala)

Traditionele Ragdoll

Blue tabby mitted (blauwe ogen); chocolate drager

HCM en PKD dna negatief

Onze Stardust geboren op 27 juni 2022, dochter van onze Gaia en onze Nacho. Stardust is een zeer gebalanceerd meisje en een kleine kopie van beide ouders. De zogenaamde synergetische combi die ik nastreef is goed gelukt, want van beide ouders heeft zij de mooie en ondeugende échte Ragdoll karaktereigenschappen meegekregen. Zij is dol op kleine kinderen, zo aandoenlijk om te zien hoe ze zich laat knuffelen door hen en zich niet uit haar balans laat brengen door luide kindergeluiden. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich verder zal gaan ontwikkelen.

Nala woont in ons gastgezin.

chocolate ragdoll
chocolate tabby ragdoll
chocolate ragdolls
tabby ragdoll

NL * Gaia van de Jonkershoeve (woont bij ons gastgezin)

Traditionele Ragdoll

Chocolate tabby point (blauwe ogen)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Gaia is ons über lieve uitzonderlijke knuffel poes. Gaia is ontzettend lief en heeft immens veel liefde te delen. Zij laat dit overduidelijk merken en wil de hele dag bij je zijn. Ook is zij bijzonder stabiel en niets laat haar dan ook uit balans brengen. Vorig jaar haar eerste nestje bij ons gekregen, waaruit onder andere onze mooie Stardust geboren is. Gaia is trouwens een zeer gezellige dame, ze kletst de oren van je hoofd :). Inmiddels woont Gaia bij ons gastgezin. Gezien de hoeveelheid aandacht die Gaia behoeft (in de vorm van knuffelen) was het voor haar beter enkel met één andere poes te wonen in plaats van bij ons in een grotere groep dames.

Gaia is inmiddels dolgelukkig in haar gastgezin.