Onze Dames

CZ * Eulalie Mirabel (aka Peach)

Seal point bicolor (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Peach is geboren bij een bekende fokker in Tsjechië. Haar karakter is zo zacht en bijzonder lief dat wij haar de roepnaam Peach hebben gegeven. Peach vindt alles goed, maakt zich nergens druk om en knuffelt met iedereen op haar pad; de honden, ons, de andere poezels, het maakt haar niet uit :). Ze is dol op zonnen in de tuin tussen de lavendel plantjes, maar hoog klimmen in de bolcatalpa is net zo favoriet. Wij hopen richting eind dit jaar een nestje van haar te mogen verwachten. En kunnen stiekem niet wachten welke mooie en bijzondere knuffel karaktertjes haar babies zullen erven.

Wij bedanken Peach’s fokker Eva vanuit ons hart voor de leuke connectie en het ons toevertrouwen van dit speciale meisje.

DE * Tramuntana’s Paloma

Black tortie bicolor (yellow eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Paloma, door ons Ploompie genoemd, hebben wij in oktober ’21 op mogen halen in Duitsland bij Heike Arnold. Ongelofelijk dankbaar zijn wij Heike voor dit knappe solid meisje met haar bijzondere kleurenpalet en tekening. Ploompje’s karakter is net zo uniek als haar uiterlijk. Zij beweegt zich zo natuurlijk en is dikke mik met iedereen in huis. Een genot om te zien en ervaren. Zij speelt ook oprecht met onze Poshie hondenpopje (Pomeriaan X Sheltie) en deinst dan niet terug van een heerlijk stoei partijtje. Een stoere, sterke en grote dame.

NL * Gaia van de Jonkershoeve

Chocolate tabby point (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Gaia is ons über lieve knuffel kitten. Gaia is ontzettend lief en heeft immens veel liefde te delen. Zij laat dit overduidelijk merken en wil de hele dag bij je zijn. Ook is zij bijzonder stabiel en niets laat haar dan ook uit balans brengen. Al snel nam zij als een mama-in-spé zich al de verzorgende rol aan richting de jongere kittens in huis. Wij zijn heel benieuwd hoe zij zich verder ontwikkelt, zowel qua karakter als haar fysieke Ragdoll eigenschappen. Want, wij zien haar met de dag mooier worden. Gaia is trouwens een zeer gezellige dame, ze kletst de oren van je hoofd 🙂

NL * ZenDolls Amazing Bamm Bamm

Blue tortie point (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Bamm Bamm is bij ons geboren en dochter van onze Marie Valerie van de Jonkershoeve (aka Pebbles). Bamm Bamm heeft een über lief en ook leuk karakter. Wij noemen haar liefkozend ‘sjaaltje’. Want, zodra een van ons op de bank gaat zitten, komt Bamm Bamm gezellig in de nek liggen :). Bamm Bamm is van een lijn waar de Ragdolls hun looks langzamer ontwikkelen. Ze is nu 1 jaar oud en wat een ongelofelijk knappe dame is zij aan het worden. Dit zijn de looks die ik heel graag zie bij de Ragdoll: volle wangen, sterke kin en afgeronde oren die breed op het hoofdje staan. En haar vacht… ongelofelijk vol. Op de foto is Bamm Bamm te zien in zomervacht, maar het lijkt wel een wintervacht. Dit is oprecht bijzonder te noemen!

NL * ZenDolls Be yours forever Candy

Blue tortie point mink (green eyes)

Candy is tevens bij ons geboren en net als Bamm Bamm dochter van onze Marie Valerie van de Jonkershoeve (aka Pebbles), maar haar papa is DE* Stoneback’s Dexter Finally Mine (red solid mitted). Op dit moment is Candy nog een heerlijk spring in het veld. Veel spelen, klimmen in de bomen en als een soort van Freek Vonk gaat zij graag in de tuin op onderzoek uit :). Een ontsnappingsroute vinden om vervolgens bovenop een van de afgeschermde rennen plat op de buik tussen de grote bolcatapla bladeren te gaan liggen om zo eens goed te onderzoeken wat er zich in de tuin nu allemaal plaatsvindt. Heel benieuwd of ze zo’n lekker spring in het veldje blijft of dat dit enkel nu als kitten zo is. Maar, vooral ook heel benieuwd of zij zich zo mooi qua looks mag ontwikkelen, net als haar halfzus Bamm Bamm.

IT * Of Villa Desire Gilda (aka Aurora)

Seal tortie point mitted (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

Enorm verliefd op ons Italiaanse mooie meisje! Tortie Ragdolls hebben mijn hart gestolen. En toen ik Aurora de eerste keer op een foto zag maakte mijn hart direct sprongetjes. Ik ben haar fokster (met een gouden hart) zeer dankbaar dat ze mij Aurora toevertrouwde. Onlangs hebben wij haar in ons poezelparadijs mogen verwelkomen. En wat blijkt, ze is niet alleen prachtig van looks met een uitzonderlijk zijdezachte vacht, maar ze heeft ook nog eens een heel grappig karakter. Als ze mens zou zijn vermoed ik zomaar dat ze als cabaretier vele schaterlachen teweeg zou brengen. En harten veroveren kan ze ook; bezoek gaat niet de deur uit zonder geknuffeld te zijn door Aurora. Ja, ja, je leest het goed; het is Aurora die het bezoek knuffelt! 🙂

Grote dank naar Aurora’s fokster Antonella.

Meredith van Mecklenburg * NL (~ woont bij gastgezin) aka Jillz

Blue point (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Jillz is een zeer grote Ragdoll dame. Zij houdt ervan gezellig met je te ‘praten’, is heel nieuwsgierig en volgt haar mensen graag door het hele huis. Inmiddels zijn Jillz en het tweejarige dochtertje van het gastgezin de beste vriendinnen van elkaar. Jillz woont bij een zeer lief en warm gastgezin in Rotterdam met hun dochtertje van 2 jaar oud. Alleen er mag geen deur voor Jillz gesloten zijn, want dan laat ze van zich horen. Wat wij natuurlijk heel goed begrijpen, want niets is fijner voor een Ragdoll dan dichtbij haar mensen te zijn :).