Onze Dames

CZ * Eulalie Mirabel (aka Peach)

Traditionele Ragdoll

Seal point bicolor (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Peach is geboren bij een bekende fokker in Tsjechië. Haar karakter is zo zacht en bijzonder lief dat wij haar de roepnaam Peach hebben gegeven. Peach vindt alles goed, maakt zich nergens druk om en knuffelt met iedereen op haar pad; de honden, ons, de andere poezels, het maakt haar niet uit :). Ze is dol op zonnen in de tuin tussen de lavendel plantjes, maar hoog klimmen in de bolcatalpa is net zo favoriet.

Wij bedanken Peach’s fokker Eva vanuit ons hart voor de leuke connectie en het ons toevertrouwen van dit speciale meisje.

Solid Ragdoll
Solid Ragdolls
Black solid Ragdoll
Black tortie solid Ragdoll

DE * Tramuntana’s Paloma

Solid Ragdoll

Black tortie bicolor (yellow eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Paloma, door ons Ploompie genoemd, hebben wij in oktober ’21 op mogen halen in Duitsland bij Heike Arnold. Ongelofelijk dankbaar zijn wij Heike voor dit knappe solid meisje met haar bijzondere kleurenpalet en tekening. Ploompje’s karakter is net zo uniek als haar uiterlijk. Zij beweegt zich zo natuurlijk en is dikke mik met iedereen in huis. Een genot om te zien en ervaren. Zij speelt ook oprecht met onze Poshie hondenpopje (Pomeriaan X Sheltie) en deinst dan niet terug van een heerlijk stoei partijtje. Een stoere, sterke en grote dame.

Blue tortie Ragdoll
Tortie Ragdoll
Tortitude
Tortietude

NL * ZenDolls Amazing Bamm Bamm

Traditionele Ragdoll

Blue tortie point (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Bamm Bamm is bij ons geboren en dochter van onze Marie Valerie van de Jonkershoeve (aka Pebbles). Bamm Bamm heeft een über lief en ook leuk karakter. Wij noemen haar liefkozend ‘sjaaltje’. Want, zodra een van ons op de bank gaat zitten, komt Bamm Bamm gezellig in de nek liggen :). Bamm Bamm is van een lijn waar de Ragdolls hun looks langzamer ontwikkelen. Ze is nu 1,5 jaar oud en wat een ongelofelijk knappe dame is zij aan het worden. Dit zijn de looks die ik heel graag zie bij de Ragdoll: volle wangen, sterke kin en afgeronde oren die breed op het hoofdje staan. En haar vacht… ongelofelijk vol. Op de foto is Bamm Bamm te zien in zomervacht, maar het lijkt wel een wintervacht. Dit is oprecht bijzonder te noemen!

Mink Ragdoll
Blue Mink Ragdoll
Blue tortie mink Ragdoll
Blue tortie
Tortie Ragdoll
Mink
Tortietude
Tortitude

NL * ZenDolls Be yours forever Candy

Mink Ragdoll

Blue tortie point mink (green eyes); cinnamon carrier

Candy is tevens bij ons geboren en net als Bamm Bamm dochter van onze Marie Valerie van de Jonkershoeve (aka Pebbles), maar haar papa is DE* Stoneback’s Dexter Finally Mine (red solid mitted). Op dit moment is Candy nog een heerlijk spring in het veld. Veel spelen, klimmen in de bomen en als een soort van Freek Vonk gaat zij graag in de tuin op onderzoek uit :). Een ontsnappingsroute vinden om vervolgens bovenop een van de afgeschermde rennen plat op de buik tussen de grote bolcatapla bladeren te gaan liggen om zo eens goed te onderzoeken wat er zich in de tuin nu allemaal plaatsvindt. Heel benieuwd of ze zo’n lekker spring in het veldje blijft of dat dit enkel nu als kitten zo is. Maar, vooral ook heel benieuwd of zij zich zo mooi qua looks mag ontwikkelen, zoals haar halfzus Bamm Bamm.

Tortie Ragdoll
Seal tortie Ragdoll
Seal tortie
Tortietude
tortitude

IT * Of Villa Desire Gilda (aka Aurora)

Traditionele Ragdoll

Seal tortie point mitted (blue eyes); chocolate carrier

HCM en PKD dna negatief

Enorm verliefd op ons Italiaanse mooie meisje! Tortie Ragdolls hebben mijn hart gestolen. En toen ik Aurora de eerste keer op een foto zag maakte mijn hart direct sprongetjes. Ik ben haar fokster (met een gouden hart) zeer dankbaar dat ze mij Aurora toevertrouwde. Afgelopen zomer hebben wij haar in ons poezelparadijs mogen verwelkomen. En wat blijkt, ze is niet alleen prachtig van looks met een uitzonderlijk zijdezachte vacht, maar ze heeft ook nog eens een heel grappig karakter. Als ze mens zou zijn vermoed ik zomaar dat ze als cabaretier vele schaterlachen teweeg zou brengen. En harten veroveren kan ze ook; bezoek gaat niet de deur uit zonder geknuffeld te zijn door Aurora. Ja, ja, je leest het goed; het is Aurora die het bezoek knuffelt! 🙂

Grote dank naar Aurora’s fokster Antonella.

Solid Ragdoll
Solid Ragdolls
Blue solid Ragdoll
Blue tortie solid Ragdoll
Tortietude
Tortitude
Tortie Ragdoll

ZenDolls Earth * NL

Solid Ragdoll

Solid Blue tortie (green eyes); chocolate carrier

HCM en PKD dna negatief

Onze Earth geboren op 3 augustus 2022 en dochter van onze Paloma en onze Pumba. Inmiddels is zij 4 maanden oud en weegt al 3 kg. Earth belooft een zeer grote dame te worden. Net als papa en mama heeft zij een uitzonderlijk knuffelkarakter en volgt haar mensjes op de voet. Ze is ook dol op kleine kinderen, zo schattig om te zien. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich zal gaan ontwikkelen het komende jaar. Wij vinden haar in ieder geval nu al veelbelovend.

blue tabby Ragdoll
tabby Ragdoll
mitted ragdoll

ZenDolls Stardust * NL

Traditionele Ragdoll

Blue tabby mitted (blue eyes); chocolate carrier

Onze Stardust geboren op 27 juni 2022 en dochter van onze Gaia en onze nacho. Stardust is een zeer gebalanceerd meisje en een kleine kopie van beide ouders. De yin yang combi is goed gelukt, want van beide ouders heeft zijn de mooie en ondeugende karaktereigenschappen meegekregen. Net als Earth is ook zij dol op kleine kinderen, zo aandoenlijk om te zien hoe zij zich laat knuffelen door hen en zich niet uit haar balans laat brengen door luide kindergeluiden. We zijn heel benieuwd hoe dit prachtmeisje zich zal gaan ontwikkelen het komende jaar.

chocolate ragdoll
chocolate tabby ragdoll
chocolate ragdolls
tabby ragdoll

NL * Gaia van de Jonkershoeve (woont bij ons gastgezin)

Traditionele Ragdoll

Chocolate tabby point (blue eyes)

HCM en PKD dna negatief

HCM, PKD en CIN echo negatief

Gaia is ons über lieve knuffel kitten. Gaia is ontzettend lief en heeft immens veel liefde te delen. Zij laat dit overduidelijk merken en wil de hele dag bij je zijn. Ook is zij bijzonder stabiel en niets laat haar dan ook uit balans brengen. Al snel nam zij als een mama-in-spé zich al de verzorgende rol aan richting de jongere kittens in huis. Wij zijn heel benieuwd hoe zij zich verder ontwikkelt, zowel qua karakter als haar fysieke Ragdoll eigenschappen. Want, wij zien haar met de dag mooier worden. Gaia is trouwens een zeer gezellige dame, ze kletst de oren van je hoofd 🙂