Ragdoll kitten matchen op karakter

Wij plaatsen elk Ragdoll kitten samen met een soortgenootje. Dit wil zeggen of ze verhuizen met zijn tweeën of we plaatsen één Ragdoll kitten wanneer er reeds een soortgenootje in dezelfde leeftijdscategorie woont.

Bij het matchen van een Ragdoll kitten -hetzij wanneer wij twee kittens samen laten verhuizen hetzij wanneer jij een kitten ter gezelschap van je reeds aanwezige lieverd zoekt- dient er gelet te worden op de individuele karakters. Alleen wanneer de karakters matchen zullen kittens elkaar óók op volwassen leeftijd leuk blijven vinden. Immers hebben volwassen katten elkaar in de natuur niet meer nodig om te kunnen overleven. Wanneer een kat de emotioneel volwassen leeftijd bereikt (rond 1,5 a 2 jaar) heeft hij/zij geen soortgenootje meer nodig om te kunnen overleven. Juist dan maakt de match op karakter hét verschil. Wanneer de karakters namelijk niet matchen zullen beide katten in ongenoegen met elkaar leven. Ongenoegen en ongelukkig zijn heeft een weerslag op de weerstand en het immuunsysteem wat in bijna alle gevallen resulteert in fysiek ziek worden. Maar, vooral willen we dat onze katten gelukkig zijn en blijven, toch?

Wij willen voorkomen dat katten in ongeluk en ongenoegen samen zouden moeten leven. Dit druist volledig tegen onze visie in. We pakken dit dan ook zeer nauwkeurig aan.

Ik zou er niet aan moeten denken elke dag met iemand in huis te moeten leven die ik niet leuk vind. Jij?

Wij kijken verder dan enkel de looks en vachtkleur. Wij kijken naar het innerlijk! En matchen vervolgens elk uniek kitten op karakter en temperament aan zowel hun toekomstige gezinnen als aan elkaar.

Hiervoor heb ik begin 2023 de Yin-Yang methodiek ontwikkeld, waarbij ik op de leeftijd van 8 à 9 weken zeer nauwkeurig individuele karakterschetsen opmaak van elk Ragdoll kitten. Ik doe dit op basis van de beschikbare wetenschappelijke kennis. De opgemaakte karakterschets deel ik vervolgens ook met het toekomstige gezin. Dit is eigenlijk enkel voor de vorm en ter ‘final check’, want intuïtief voel ik al op jongere leeftijd aan welke kittens perfect passen bij welk gezin (the Magic path of intuition ♡).