Gastgezinnen

Met elkaar verbinden, inspireren en motiveren ♡

“Een holistische reis van zorg en liefde.”

Breeden doe je vanuit passie voor het ras waarvoor je gekozen hebt. Hier bovenop hebben wij -gezien onze holistische levensstijl- gekozen om holistisch te breeden.

Immers, net als wij mensen hebben onze diertjes naast een fysiek lichaam, ook een mentaal lichaam, een emotioneel lichaam én een spiritueel lichaam. En net als wij mensen kunnen onze fluffy soulmates ook pas oprecht gelukkig (&gezond) zijn wanneer al die lichaampjes in balans zijn.

Waarom werken wij met gastgezinnen?

Als holistische Breeder zorg je er voor dat bij elk individueel ‘uniek’ dier de vijf lichamen in balans mogen zijn.

Één zorg is dat we niet te veel poezels samen laten leven. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt houden poezen er helemaal niet van om in grote groepen te leven. Tien poezen in één huishouden is dan ook alles behalve bevordelijk voor het individuele welzijn. En dan nog niet te spreken over het infectiegevaar wat speelt.

Een groep van maximaal vijf à zes poezen is gewenst. Die állen binnen het mensengezin mogen leven als familie en voorzien worden in hun dagelijkse individuele behoeften ♥ 

Om deze reden werken wij met gastgezinnen. Zodat elke Ragdoll krijgt wat zij behoeft én in de juiste omstandigheden mag leven. Alleen dan kan zij zich optimaal gelukkig voelen en in de beste gezondheid verkeren.

Poezen of katers in een gastgezin?

Dit geldt voor poezen én katers.

Bij zeer veel fokkers wonen de dekkaters in aparte ruimten. Vaak alleen en afgezonderd van het mensengezin. Soms ‘weggestopt’ op een zoldertje of achter in de tuin in een schuur. Dit, omdat een kater die als een ‘kat op het spek gebonden wordt’ lastig van de dames af kan blijven. Continu gaat roepen vanuit de aparte kamer, omdat hij de dames wel ruikt, maar er niet bij mag. En in sommige gevallen zelfs gaat sproeien, omdat hij dusdanig gestresst is dat hij zijn aanwezigheid kenbaar wil maken.

Volgens ons is het op deze manier ‘houden van’ dekkaters uit den boze en allesbehalve diervriendelijk. Hier doen wij niet aan mee!

Onze katers wonen hun mooiste levens bij onze gastgezinnen ♥ Hier wonen ze zonder vrouwelijk schoon (hetzij gesteriliseerd, dan kan het probleemloos) en kunnen genieten van een katwaardig en fluffy soulmate bestaan. Once in a while halen we ze op voor een love date met één van onze dames.

Niet één gastgezin ervaart problemen of ‘lastig’ katergedrag. Ook sproeien de katers in onze gastgezinnen niet, omdat zij een gelukkig leven leven ♥ 


Teunis & Bo over gastgezin zijn:

” Toen wij Kelly tegenkwamen op Instagram en het kopje gastgezin zagen, begon er meteen iets te kriebelen. Wij zijn de website gaan bekijken, en de visie van Kelly resoneerde enorm bij ons. Hoe mooi om een stukje bewustzijn te brengen op kattenwelzijn en breeden op een holistische wijze. Wat ons aansprak in het zijn van een gastgezin was om onder begeleiding van iemand met veel kennis en kunde en een enorm groot hart voor haar katten een aantal nestjes te mogen krijgen. Ik ben altijd al helemaal idolaat geweest van katten en een stiekeme droom was om ook eens een nestje te krijgen en de kleine kittens echt te zien opgroeien, het karakter zien ontstaan en ze met heel veel liefde voorbereiden op hun volgende huisje ♥
Kelly is ontzettend betrokken en gaat echt een samenwerking aan. Zij voelde intuïtief aan welk poesje bij ons zou passen als gastgezin en het is een match made in heaven. Ook onze andere fluffy soulmates zijn enorm blij met de komst van hun nieuwe (geadopteerde) zusje. Wij kijken enorm uit naar dit avontuur en zijn dankbaar voor deze kans! “
~ Bo & Teunis van Zielsbewust.nl, Wijdenes (N-H)

Lees verderop ook hoe Manon & Gavin het ervaren om gastgezin te zijn ♥

Waarom een gastgezin?

Wanneer er bij ons kittens geboren worden die qua type, bouw, kleur, karakter, vacht etc helemaal bij ons fokdoel passen. Dan willen wij deze kittens liever niet verkopen, maar in onze cattery houden. Echter, gezien wij een maximum willen aanhouden van het aantal poezen (en katers) in onze groep – alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat wij voldoende aandacht voor ze hebben !- willen wij de gekozen kittens onderbrengen in een gastgezin. De kittens blijven voor altijd in het gastgezin, met uitzondering van de periode wanneer bijvoorbeeld een kater als dekkater dient te fungeren. De gekozen poes of kater wordt uiteindelijk eigendom van het gastgezin.

Waarom gastgezin worden?

Wellicht ligt de aanschaf van één of juist twee Ragdoll kitten nèt iets buiten het bereik? Middels deze wijze kan het gastgezin (een) prachtige fluffy soulmate(s) verwelkomen zonder hoge kosten van de aanschaf. Én bij de keuze voor een poesje tegelijkertijd het mooie & bijzondere pad van het begeleiden van een nestje kittens meemaken. Onder 1-op-1 begeleiding van mij, dus jullie hoeven het niet alleen te doen.

Hoe werkt dit?

Vanuit onze zijde plaatsen wij één Ragdoll kitten (of twee Ragdoll kittens -in overleg en afhankelijk van de situatie) bij jullie als gastgezin. Het betreft (een) kitten(s) die alle kenmerken heeft/hebben passend bij ons fokdoel.

Het is onze intentie om bij de keuze voor een Ragdoll kater, hem -wanneer hij hier klaar voor is- gedurende een bepaalde periode in te zetten als dekkater. Hij zal hiervoor slechts een aantal keer per jaar enkele dagen terugkomen bij ons voor een dekking (in overleg ook mogelijk bij het gastgezin).

Wanneer de keuze is gevallen voor een poesje, zal zij 1, 2 of maximaal 3 nestjes krijgen bij het gastgezin. Dit afhankelijk van de poes zelf, welk beoogd fokdoel wij voor de Ragdoll dame hebben en alles in nauw overleg met het gastgezin. Wij houden hierbij maximaal 1 nestje per jaar aan. Afhankelijk van de emotionele en fysieke ontwikkeling verwachten wij dat het eerste nestje op een leeftijd van 12-16 maanden geboren kan worden. Dit gebeurt bij jullie als gastgezin. Vanzelfsprekend zullen wij elke stap naast jullie staan en maximale begeleiding hierbij bieden.

Wat verwachten wij van het gastgezin?

Bij ons staat naast het fysieke welzijn van onze Ragdolls ook het emotionele en mentale welzijn bovenaan. Dat wil zeggen dat wij er alles aan doen om onze katten echt kat te kunnen laten zijn, hun welzijn stimuleren door het aanbieden van een optimale leefomgeving en omgevingsverrijking.

Omgevingsverrijkingen kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën: sociale verrijking, voedselverrijking, verrijking met gebruik van speeltjes, fysieke omgevingsverrijking, zintuigelijke verrijking en cognitieve verrijking.

Wij hechten veel waarde aan hoogwaardige voeding (vers (biologisch) vlees, KVV) en ondersteunende natuurlijke vitaminen & supplementen voor onze poezels.

En dagelijks kruipen wij meerdere keren in de vachtjes van onze lieverds. Om vanuit hen te handelen en niet vanuit onze menselijke gedachten en oordelen.

Dit verwachten wij ook van de gastgezinnen waar onze kleintjes komen te wonen. Het gastgezin dient de Happy Cats Bootcamp -die wij aanbieden- afgerond te hebben, om te leren wat kattengedrag inhoudt en in te spelen op de behoefte van een kat.Wij zijn er om jullie hierbij stap voor stap te begeleiden en zullen te allen tijden als informatie- en aanspreekpunt fungeren ♥ 

Kosten

Alle kosten omtrent het houden van het kitten (en later volwassen dame of heer) is voor het gastgezin. Hierbij valt te denken aan voeding, vitaminen, titeren, vaccinatie, evt dierenarts bezoek, maar ook krabpaal, speeltjes, slaapplekjes, waterfonteintjes, etc etc.

Alle kosten omtrent het krijgen van een nestje zijn voor ons. Denk aan gezondheidstesten, ontlasting onderzoek, dekking, maar ook werpkist, kittenren en alle benodigdheden rondom de bevalling en het begeleiden van de kittens.

Onderling contact en begeleiding vanuit ons

Een mooie verbinding met elkaar is waar we naar streven. Wij vinden het zeer belangrijk om goed en nauw in contact te blijven houden met elkaar en om op regelmatige basis foto’s en/of filmpjes te ontvangen. Het contact zal zowel telefonisch plaatsvinden als ook af en toe een fysiek bezoek. Belangrijk is dat we fijn en nauw contact met elkaar houden over het toekomstige reilen en zeilen van het geplaatste kitten. Wij zullen te allen tijden bereikbaar zijn voor jullie vragen en informatie en advies bieden waar en wanneer nodig.

Verkoop kittens die bij jullie geboren worden

Wij dragen zorg voor het gehele proces van de geschikte human soulmates voor de kleintjes vinden en het uiteindelijk plaatsen van de kittens.

Contract

Alle gemaakte afspraken en door ons gestelde regels worden opgenomen in het contract welke wij samen overeenkomen en beiden zullen ondertekenen. Tevens vragen wij om een kopie van ID/Rijbewijs. Wij vragen vooraf -bij komst van het kitten- een borg welke na afloop van het contract en sterilisatie/castratie van de lieverd(s) weer retour gegeven wordt.

Vergoeding

Tevens nemen wij in het contract een vergoeding op voor gastgezinnen van onze poezen voor het begeleiden van de nestjes (deze vergoeding geldt niet voor gastgezinnen van onze katers).


Manon & Gavin over gastgezin zijn:

“Wij zijn sinds oktober 2022 gastgezin van Holistic Ragdoll cattery ZenDolls. Wij hebben Nala (ZenDolls Stardust) in huis mogen nemen als vriendinnetje voor onze Ragdoll Simba. Wat wij zo fijn vinden aan het concept ‘gastgezin’ is dat we gaandeweg heel veel van Kelly mogen leren. Kelly is heel kundig en ervaren en altijd bereid om je dingen te leren. Geen vraag is te gek! Voordat wij gastgezin waren hadden wij al een Ragdoll, en we kenden het ras, maar tijdens onze kennismaking met Kelly hoorden wij al een aantal dingen waar wij geen weet van hadden. Denk hierbij aan het “lezen” van het gedrag van je kat en hoe hij zich voelt. Of bepaalde voeding die wel of juist niet goed is voor je poes. Dankzij deze kennis kunnen wij onze poezen nu optimaal verzorgen en tegemoet komen in hun behoeften. En het is natuurlijk ook ontzettend leuk dat, wanneer je een paar nestjes mag krijgen, je de kittens al meemaakt vanaf dag één, daar waar je bij aanschaf van kittens je de kittens vanaf 16 weken pas écht leert kennen. Het lijkt ons dan ook een super mooie ervaring om het hele proces van dekking, wat we nu zojuist achter de rug hebben, de bevalling, en het begeleiden van de kittens tot verhuizing naar de gezinnen mee te mogen maken terwijl wij worden begeleid door iemand met veel ervaring waardoor je het wiel niet zelf weer opnieuw uit hoeft te vinden, maar wordt begeleid tijdens het gehele proces.” ~ Gavin, Manon, Aiden en Hope, Middelburg (Zeeland)

Als je/jullie na het lezen van bovenstaande tekst denken ‘Jaa, ontzettend leuk!’, dan plannen we graag een videogesprek met jou/jullie. We kunnen elkaar dan al in de ogen kijken, alle mogelijke vragen uitgebreid doorspreken en wederzijds voelen of we een match hebben.

Wij zijn voornemens om dit jaar -2024- weer enkele poesjes en een katertje aan te gaan houden ♥