Gastgezinnen

~In optie ~

Voor onze lieve Candy (10 mnd oud) zijn wij op zoek naar een gastgezin. Candy is een heerlijk spring in het veld. Veel spelen, klimmen in de bomen en als een soort van Freek Vonk gaat zij graag in de tuin op onderzoek uit :). Maar, ook knuffelen doet ze zeer graag. Haar vacht is zijdezacht en het is dan ook een extra genot om met haar te knuffelen. Mocht je nog niet voor haar gevallen zijn, haar zoete, zachte miauwtje laatje direct smelten ♥

Candy is blue tortie mink point. Zij heeft een zijdezachte halflange vacht, die niet klitgevoelig is. Candy is nu al een aardig grote dame.

Waarom een gastgezin?

Wanneer er bij ons kittens geboren worden die qua type, bouw, kleur, karakter, vacht etc helemaal bij ons fokdoel passen. Dan willen wij deze kittens liever niet verkopen, maar in onze cattery houden. Echter, gezien wij een maximum willen aanhouden van het aantal poezen en katers in onze groep – alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat wij voldoende aandacht voor ze hebben!- willen wij de gekozen kittens onderbrengen in een gastgezin. De kittens blijven voor altijd in het gastgezin, met uitzondering van de periode wanneer bijvoorbeeld een kater als dekkater dient te fungeren. De gekozen poes of kater wordt uiteindelijk eigendom van het gastgezin.

Waarom gastgezin worden?

Wellicht ligt de aanschaf van één of juist twee Ragdoll kitten nèt iets buiten het bereik? Middels deze wijze kan het gastgezin (een) prachtige fluffy soulmate(s) verwelkomen zonder hoge kosten van de aanschaf. Én bij de keuze voor een poesje tegelijkertijd het mooie & bijzondere pad van het begeleiden van een nestje kittens meemaken. Onder 1-op-1 begeleiding van mij, dus jullie hoeven het niet alleen te doen.

Hoe werkt dit?

Vanuit onze zijde plaatsen wij één (of twee kittens -in overleg en afhankelijk van de situatie) bij jullie als gastgezin. Het betreft (een) kitten(s) die alle kenmerken heeft/hebben passend bij ons fokdoel.

Het is onze intentie om bij de keuze voor een kater, hem -wanneer hij hier klaar voor is- gedurende een bepaalde periode in te zetten als dekkater. Hij zal hiervoor slechts een aantal keer per jaar enkele dagen terugkomen bij ons voor een dekking (in overleg ook mogelijk bij het gastgezin).

Wanneer de keuze is gevallen voor een poesje, zal zij 1, 2 of maximaal 3 nestjes krijgen bij het gastgezin. Dit afhankelijk van de poes zelf, welk beoogd fokdoel wij voor de poes hebben en alles in nauw overleg met het gastgezin. Wij houden hierbij maximaal 1 nestje per jaar aan. Afhankelijk van de emotionele en fysieke ontwikkeling verwachten wij dat het eerste nestje op een leeftijd van 12-16 maanden geboren kan worden. Dit gebeurt bij jullie als gastgezin. Vanzelfsprekend zullen wij elke stap naast jullie staan en maximale begeleiding hierbij bieden.

Wat verwachten wij van het gastgezin?

Bij ons staat naast het fysieke welzijn van onze Ragdolls ook het emotionele en mentale welzijn bovenaan. Dat wil zeggen dat wij er alles aan doen om onze katten echt kat te kunnen laten zijn en hun welzijn stimuleren door omgevingsverrijking.

Omgevingsverrijkingen kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën: sociale verrijking, voedselverrijking, verrijking met gebruik van speeltjes, fysieke omgevingsverrijking, zintuigelijke verrijking en cognitieve verrijking.

Wij hechten veel waarde aan hoogwaardige voeding (vers (biologisch) vlees, KVV) en ondersteunende natuurlijke vitaminen & supplementen voor onze poezels.

En dagelijks kruipen wij meerdere keren in de vachtjes van onze lieverds. Om vanuit hen te handelen en niet vanuit onze menselijke gedachten en oordelen.

Dit verwachten wij ook van de gastgezinnen waar onze kleintjes komen te wonen. Wij zijn er om jullie hierbij stap voor stap te begeleiden en zullen te allen tijden als informatie- en aanspreekpunt fungeren.

Kosten

Alle kosten omtrent het houden van het kitten (en later volwassen dame of heer) is voor het gastgezin. Hierbij valt te denken aan voeding, vitaminen, titeren, vaccinatie, evt dierenarts bezoek, maar ook krabpaal, speeltjes, slaapplekjes, waterfonteintjes, etc etc.

Alle kosten omtrent het krijgen van een nestje zijn voor ons. Denk aan gezondheidstesten, ontlasting onderzoek, dekking, maar ook werpkist, kittenren en alle benodigdheden rondom de bevalling en het begeleiden van de kittens.

Onderling contact en begeleiding vanuit ons

Wij vinden het zeer belangrijk om goed en nauw in contact te blijven houden met elkaar en om op regelmatige basis foto’s en/of filmpjes te ontvangen. Het contact zal zowel telefonisch plaatsvinden als ook af en toe een fysiek bezoek. Belangrijk is dat we fijn en nauw contact met elkaar houden over het toekomstige reilen en zeilen van het geplaatste kitten. Wij zullen te allen tijden bereikbaar zijn voor jullie vragen en informatie en advies bieden waar en wanneer nodig.

Verkoop kittens die bij jullie geboren worden

Wij dragen zorg voor het gehele proces van de geschikte human soulmates voor de kleintjes vinden en het uiteindelijk plaatsen van de kittens.

Contract

Alle gemaakte afspraken en door ons gestelde regels worden opgenomen in het contract welke wij samen overeenkomen en beiden zullen ondertekenen. Tevens vragen wij om een kopie van ID/Rijbewijs. Wij vragen vooraf -bij komst van het kitten- een borg welke na afloop van het contract en sterilisatie/castratie van de lieverd(s) weer retour gegeven wordt.

Vergoeding

Tevens nemen wij in het contract een vergoeding op voor het gastgezin.

Als je/jullie na het lezen van bovenstaande tekst denken ‘Jaa, ontzettend leuk!’ dan kunnen we een videogesprek met elkaar plannen om elkaar te zien, voelen of we een match hebben en alles alvast uitgebreid door te spreken.