Het gezicht achter..

Lieve jij,

een warm welkom op onze website ‘Holistic Ragdoll cattery ZenDolls’. Super leuk dat je bij ons bent terechtgekomen!

Wij zijn een holistische Ragdoll cattery en holistische Ragdoll fokker in IJmuiden aan Zee, Noord-Holland met gastgezinnen in Zuid-Holland, Limburg en Zeeland en zijn aangesloten bij de onafhankelijke raskattenvereniging Cats and Tulips (www.catsandtulips.nl). Wij begeleiden onze Ragdolls vanuit holistische en katvriendelijke (felinocentrische) ziens- en denkwijze, op een respectvolle en liefdevolle wijze met maximale aandacht. Een holistische reis van aandacht, zorg en liefde.

Dit maakt dat elk Ragdoll kitten bij ons geboren, vanuit onze zienswijze, de beste start van zijn/haar leventje krijgt. Wij doen er alles aan om te zorgen dat zij de meest gezonde, gelukkige & evenwichtige start krijgen om zo verder te kunnen groeien tot gezonde, gelukkige & evenwichtige volwassen Ragdoll lieverds.

‘ A healthy cat is a happy cat!’

Wij hebben 4 prachtige Ragdoll dames ij ons wonen. Ook hebben wij Ragdoll dames en heren bij onze gastgezinnen wonen. Onze dames krijgen maximaal 2 tot 3 nestjes en worden hierna gesteriliseerd. Onze Ragdoll heren wonen verder allen bij gastgezinnen zodat zij hun mooiste leven kunnen leven en blijven slechts beperkte tijd 'open' (lees: ongecastreerd). Al onze kittens worden geboren uit ouders die volledig gecheckt zijn op hun gezondheid, negatief getest zijn op FIV/FeLV, middels DNA negatief getest op HCM en PKD en worden tevens jaarlijks middels echo getest op HCM, PKD en CIN. Ook laten wij jaarlijks de ontlasting van al onze fluffy soulmates onderzoeken op parasieten, bacteriën en/of zoönosen. En van elk nestje Ragdoll kittens laten wij -voordat zij verhuizen- nog eens extra de ontlasting onderzoeken op larven, Giardia, coccidiën en wormeitjes van spoelwormen, haakwormen, zweefwormen, lintwormen en longwormen. Gezondheid staat bij ons voorop!

Mijn naam is Kelly Schockman en ik ben het ‘hoofd’ van ons gezin welke bestaat uit mijn twee zoons van 18 (Levy) en 20 (Dean), onze 4 Ragdolls en onze 3 honden (Teddy, Lilly en Pip). Als HSP’er en ADHD’er is voor mij het contact met dieren absoluut een heel fijne levensverrijking, altijd al geweest al vanaf kind zijn. Het gaf en geeft mij rust, ontspanning en een grote glimlach. Ik zie onze dieren hetzelfde effect hebben op mijn zoons, vooral op Dean -bij wie Gilles de la Tourette en ADHD is vastgesteld- hebben onze Ragdolls een uiterst helend effect.

Mijn leven is eigenlijk een aaneenschakeling van hoe ik mensen kan inspireren en motiveren gezonder en gelukkiger te leven. En de laatste jaren is het een missie geworden hoe ik Ragdolls kan inzetten om het verschil te maken voor mensen. En hoe ik mensen kan laten leren van en over katten.

Mijn motto is ‘Less stress more happiness’

14 jaar geleden schoolde ik mij, met vallen en opstaan, om van opgebrande Corporate Communication Manager in de Business-to-Business branche naar Holistisch Therapeut. En inmiddels tot holistisch kattengedragsexpert.

Voor mijzelf en mijn gezin heb ik in die jaren de ideale combinatie gevonden van mindful leven, puur eten en actief bewegen, waarbij het mijn doel is om bij ons allen balans en conditie in lichaam, geest en spirit te bereiken en behouden. Het was dan ook een logisch en eigenlijk vanzelfsprekend gevolg om ook onze Ragdolls en beide honden Teddy en Lilly in deze levensvisie mee te nemen. Want, onze dieren verschillen wanneer het om gezondheid gaat niet zoveel van ons. Voor hen geldt exact hetzelfde; zij voelen zich het gezondst en gelukkigst wanneer er balans in lichaam, geest en ziel is.

Mijn missie is om mensen en dieren te laten groeien naar een hoger potentieel en een beter welzijn.

Sinds 2021 richt ik mij full-time op het begeleiden van onze fluffy soulmates. Omdat, je in mijn ogen kittens enkel een goede start en basis kunt meegeven wanneer je er als fokker fulltime voor ze bent. Mijn kinderen zijn inmiddels zelfstandig en zodra wij een Ragdoll nestje hebben kan ik elk Ragdoll kitten al mijn liefde, zorg en aandacht geven. Dit geldt tevens voor de Ragdoll kittens die bij onze gastgezinnen geboren worden. Stap voor stap begeleid ik hen met net zoveel liefde, aandacht en zorg. En elk gastgezin is even toegewijd, elk Ragdoll kitten wordt met liefde omringd en met zorg grootgebracht.

Bij ons draait alles om evenwicht. Wij zorgen ervoor dat onze Ragdolls niet alleen lichamelijk gezond zijn, maar ook mentaal en emotioneel welzijn ervaren. Waarbij wij geloven in hoogwaardige voeding, natuurlijke geneeskunde en een stimulerende leefomgeving die hun zintuigen prikkelt en hun natuurlijke nieuwsgierigheid voedt.

Het is dan ook mijn tweede passie geworden om mensen te begeleiden, inspireren en motiveren om vanuit de vacht van hun kat te leren kijken en hen vanuit een holistisch oogpunt te begeleiden naar de meest happy (& healthy!) cats. Een gelukkige kat geeft gelukkige energie af en die is voelbaar voor hun mensen.

Als gastblogger heb ik voor De Groene Os geschreven over hoe je katten gelukkig(er) kunt laten zijn. Lees hier de blogs.

Onze visie is een 100% katvriendelijke benadering én op basis van (de laatste) wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken. Dit laatste heeft voor mij zoveel meerwaarde. Immers, meten = weten.

Onze dieren krijgen rauw vers 100% natuurlijk vlees (de merken Bandit,BARFmenu, Bibi, KIVO en Carnivoer) en voedingssupplementen van de merken De Groene Os en Organimal, zo ook de Ragdoll kittens. Wij delen graag informatie over de voordelen hiervan. Om te zorgen dat de kittens ook een brok gewend zijn te eten, geven wij brokjes als snoepjes. Dit doen wij van de merken 'Orijen' en 'Wildcat Etosha', een brok die 80% vlees, slechts 1% koolhydraat en 47% aan kip eiwitten bevat.

Ons gezin bestaat naast onze Ragdoll lieverds uit 2 zoons van 18 en 20 jaar en 2 honden, onze Golden Retriever Teddy, onze Poshie Lilly en onze Australian Shepherd Pip. Hier bovenop hebben wij met grote regelmaat onze buurmeisjes van 5 en 8 jaar op bezoek. Onze kittens worden dan ook maximaal gesocialiseerd en zullen aan van alles gewend zijn: een grote hondenlik, grote én kleine kinderhanden, omgang met andere volwassen katten (behalve enkel mama), huishoudelijke ‘herrie’, ratelende scooters, luide computerspelletjes en/of tik tok dansjes, niets zal gek of spannend voor ze zijn.

De dierenarts komt bij ons thuis, voor zowel het titeren, enten als chippen van de kittens als andere benodigde bezoekjes. Ook komt de cardioloog aan huis om de jaarlijkse PKD, HCM en CIN echo's uit te voeren. Wij kiezen bewust om dit in hun vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden om onnodige stress van een autorit en dierenartsbezoek te besparen.

In december 2021 heb ik de erkenning tot Erkend leerbedrijf verkregen voor de opleidingen Vakbekwaam Medewerker Dierenverzorging (niveau 3) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). Niets is leuker dan van en met elkaar leren! 🙂

Last but not least; Binnen ons gezin is het oprecht onze gezamenlijke dagelijkse missie om onze dieren maximaal te begeleiden en de benodigde aandacht te geven. Alles gezien vanuit het perspectief van de kat (en hond) zelf.

Liefs, Kelly Schockman van Holistic Ragdoll cattery ZenDolls ♡☆☽