Het gezicht achter..

Lieve jij,

een warm welkom op onze website ‘Ragdoll cattery ZenDolls’. Super leuk dat je bij ons bent terechtgekomen!

Wij zijn een holistische Ragdoll cattery in IJmuiden aan Zee, Noord-Holland en aangesloten bij de onafhankelijke raskattenvereniging Cats and Tulips (www.catsandtulips.nl). Wij begeleiden onze dieren vanuit holistische en katvriendelijke (felinocentrische) ziens- en denkwijze, op een respectvolle en liefdevolle wijze met maximale aandacht.

Dit maakt dat de kleintjes, vanuit onze zienswijze, de beste start van hun leventjes krijgen. Wij doen er alles aan om te zorgen dat zij de meest gezonde, gelukkige & evenwichtige start krijgen om zo verder te kunnen groeien tot gezonde, gelukkige & evenwichtige volwassen lieverds.

‘ A healthy cat is a happy cat!’

Wij hebben 6 prachtige Ragdoll dames en twee knoerten van Ragdoll heren van wie wij af en toe een nestje krijgen. Onze dames krijgen maximaal 3 nestjes en worden hierna gesteriliseerd. Al onze kittens worden geboren uit ouders die volledig gecheckt zijn op hun gezondheid, negatief getest zijn op FIV/FeLV, middels DNA negatief getest op HCM en PKD en worden tevens jaarlijks middels echo getest op HCM, PKD en CIN. Ook laten wij 2 x jaarlijks de ontlasting van al onze fluffy soulmates onderzoeken op parasieten, bacteriën en/of zoönosen. En van de kittens laten wij voordat zij verhuizen nog eens extra de ontlasting onderzoeken op larven, Giardia, coccidiën en wormeitjes van spoelwormen, haakwormen, zweefwormen, lintwormen en longwormen. Gezondheid staat bij ons voorop!

Ik schoolde mij 12 jaar geleden, met vallen en opstaan, om van opgebrande Corporate Communication Manager in de Business-to-Business branche naar Holistische Life Coach. Voor mijzelf en mijn gezin heb ik inmiddels de ideale combinatie gevonden van mindful leven, puur eten en actief bewegen, waarbij het mijn doel is om bij ons allen balans en conditie in lichaam, geest en spirit te bereiken en behouden. Het was dan ook een logisch en eigenlijk vanzelfsprekend gevolg om ook onze dieren in deze levensvisie mee te nemen. Want, onze dieren verschillen wanneer het om gezondheid gaat niet zoveel van ons. Voor hen geldt exact hetzelfde; zij voelen zich het gezondst en gelukkigst wanneer er balans in lichaam, geest en ziel is.

Het is dan ook mijn tweede passie geworden om mensen te begeleiden, inspireren en motiveren om vanuit de vacht van hun kat te leren kijken en hen vanuit een holistisch oogpunt te begeleiden naar de meest happy (& healthy!) cats.

Voor De Groene Os schrijf ik als gastblogger maandelijks over hoe je katten gelukkig(er) kunt laten zijn. Lees hier de blogs.

Sinds twee jaar richt ik mij full-time op het begeleiden van onze fluffy soulmates. Omdat, in mijn ogen je kittens enkel een goede start en basis kunt meegeven wanneer je er als fokker fulltime voor ze bent. Hiernaast ben ik de studie ‘KGA Kattengedragsadviseur’ tot Kattengedragsdeskundige gestart. Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat zij les geven vanuit een 100% katvriendelijke benadering én op basis van de laatste wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken. Dit laatste heeft voor mij zoveel meerwaarde. Immers, meten = weten.

Onze dieren krijgen rauw vers 100% natuurlijk vlees (de merken DARF, BARFmenu, KIVO, Carnivoer en Bandit) en voedingssupplementen van de merken De Groene Os en Organimal, zo ook de kittens. Wij delen graag informatie over de voordelen hiervan. Om te zorgen dat de kittens ook een brok gewend zijn te eten, zijn wij voornemens om naast het verse vlees 'Wildcat Etosha', een brok die 80% vlees, slechts 1% koolhydraat en 47% aan kip eiwitten bevat, aan te bieden. 

Ons gezin bestaat naast onze Ragdolls uit 2 puberkinderen en 2 honden. Hier bovenop hebben wij met grote regelmaat onze buurmeisjes van 5 en 8 jaar op bezoek. Onze kittens worden dan ook maximaal gesocialiseerd en zullen aan van alles gewend zijn: een grote hondenlik, grote én kleine kinderhanden, omgang met andere volwassen katten (behalve enkel mama), huishoudelijke ‘herrie’, luide computerspelletjes en/of tik tok dansjes, niets zal gek of spannend voor ze zijn.

De dierenarts komt bij ons thuis, voor zowel het titeren, enten als chippen van de kittens als andere benodigde bezoekjes. Ook komt de cardioloog aan huis om de jaarlijkse PKD, HCM en CIN echo's uit te voeren. Wij kiezen bewust om dit in hun vertrouwde omgeving te laten plaatsvinden om onnodige stress van een autorit en dierenartsbezoek te besparen.

In december 2021 heb ik de erkenning tot Erkend leerbedrijf verkregen voor de opleidingen Vakbekwaam Medewerker Dierenverzorging (niveau 3) en Dierenartsassistent paraveterinair (niveau 4). Niets is leuker dan van en met elkaar leren! 🙂

Last but not least; Binnen ons gezin is het oprecht onze gezamenlijke dagelijkse missie om onze dieren maximaal te begeleiden en de benodigde aandacht te geven. Alles gezien vanuit het perspectief van de kat (en hond) zelf.

Liefs, Kelly Schockman van Cattery ♡ ZenDolls ☆☽